Wedstrijdzeilen tjalken klippers
Wedstrijdzeilen met tjalken en klippers voor groepen vanaf 40 personen. Met twee of meer schepen zeilt u om uw eigen bedrijfs-bokaal. Of u strijd met meerdere bedrijven in een bedrijvencompetitie.
Wedstrijdzeilen met tjalken en klippers
Tijdens de wedstrijd staat veiligheid en plezier in het zeilen voorop. Dit programma is geschikt voor groepen vanaf 40 personen. U zeilt met een traditionele tjalk of klipper. De ervaren bemanning zorgt dat u onder begeleiding mee kunt zeilen met de tjalken en klippers. Zeilervaring is niet nodig, uw enthousiasme is genoeg! De genoemde catering in dit programma is basic. Natuurlijk kunt u kiezen voor een luxere verzorging.
- 12.00 uur De gasten worden van harte welkom geheten met lunch Stuurboord inclusief koffie thee en krentenmik.
- 12.30 uur Welkomst woord en uitgebreide instructie en indeling van de bemanning. Uitleg door de schippers over de te zeilen wedstrijdbaan. De wedstrijdbaan wordt afhankelijk van de windsterkte 1 tot 3 keer gezeild.
- 13.00 uur Er wordt uitgevaren om te oefenen in zeilmanoeuvres. De tjalken en klippers gaan verschillende keren overstag en gijpen om de bemanning te trainen voor de wedstrijd. Samen met de ervaren schippers leert U de geheimen van het wedstrijdzeilen. Hoe kan je snel overstag of een boei ronden zonder vaart te verliezen?
- 14.00 uur Start van de zeilwedstrijd. De strijd brandt los; welk team zal aan de haal gaan met de felbegeerde bedrijfstrofee.
- 15.00 uur De gastvrouw zorgt voor kazen en worstsoorten met mosterd.
- 16.00 – 16.30 uur Finish van de wedstrijd.
- 17.00 uur De schepen gaan naast elkaar voor anker in de natuurlijke baai waaraan Volendam ligt: De Gouwzee. Prijsuitreiking aan boord.
- 17.15 uur Een overheerlijke barbecue wordt bereid door de koks: Runderhamburger, gemarineerd varkensfilet, twee stokjes kipsaté, barbecueworst, maiskipfilet, Griekse salade met fetakaas, paprika en tomaat. Rundvleessalade, Seizoens rauwkostsalade. Saté-, knoflook-, kerrie-, cocktail- en barbecuesaus. Stokbrood en kruidenboter.
- 18.30 uur Anker op en onder het genot van een koffie naar de haven.
- 19.00 uur Uitgewaaid en tevreden weer op de wal.
De schepen hebben elk een maximale capaciteit van rond de 35 personen.
Voor een goede participatie is een kleiner aantal beter; 20 tot 30 deelnemers per schip.