‘‘Geweldige Lunches, Buffeten en Barbecues’’

De huiswijnen zullen de liefhebber niet teleurstellen

Culinair varen

U kunt aan boord ontbijten, lunchen en dineren. De koks Gert-Jan en Yvonne zorgen voor gerechten die geweldig op smaak zijn en er fantastisch uitzien. Alle schotels worden met de grootste zorg bereid met dagverse ingrediënten. We durven best te stellen dat boeken bij ons alleen daarom al een feest is.

Een culinair feest

Net voor het begin van uw tocht worden de buffetten aan boord gebracht. Onder het varen wordt de finishing touch aangebracht; het brood wordt afgebakken, het visje gegrild en de biefstuk gebakken. Heerlijke geuren vullen de salon.

Verse appeltaart van ‘Het Weeshuis’

‘Het Weeshuis’ heeft de kunst van het appeltaarten bakken naar het hoogste niveau gebracht. Dagelijks worden onze gasten welkom geheten met de geur van verse appeltaart. Het Weeshuis Monnickendam is een werk- en dagbestedingslocatie in Monnickendam van Philadelphia. Het 16de eeuwse Weeshuis is zeer geschikt voor vergaderingen voorafgaand aan uw zeiltocht.

Vers gerookte makreel van ‘de Boer’

In Monnickendam wordt nog iedere week door de firma ‘De Boer’ makreel gerookt boven eikenhouten snippers. De smaak is fantastisch en het is gezond! We serveren de makreel bij de lunch en op toast.

Het barbecue festijn

Het barbecue festijn is een specialiteit van Carpe Diem Sailing en vind plaats aan boord;
Het wordt een gezellig open luchtfeest. Alle lekkernijen zullen op de grill in de kombuis worden bereid. Gert- Jan levert een geweldige kwaliteit vlees. Ook aan de vegetariers wordt gedacht.  Gasbarbecues aan dek van charterschepen zijn alleen toegestaan op een goedgekeurde vaste opstelling (sinds 2019).

De bar en de wijn

Onze bar is ruim gesorteerd. Wij serveren zowel in de salon als op het dek. We schenken pilsener van het vat, een speciaalbier en een 0,0 pils. De huiswijn zal de liefhebber niet teleurstellen. Onze wijnen staan hieronder in de fotogalerij op de foto. Bent u wijnliefhebber? Dan heeft u de mogelijkheid uw eigen wijn mee te nemen aan boord.

Diëten en allergenen

Uiterlijk 7 dagen voor vertrek doorgeven. De maaltijden worden zonder meerkosten aangepast voor vegetarisch diëten. Voor alle overige diëten (gluten, lactose, noten etc.) geld een toeslag op de maaltijd prijs van 25%.
In onze keukens worden zaden, noten, pinda’s, melkproducten en vele andere allergenen verwerkt. Indien bij het bestellen van een buffet van ons een dieet of allergeen wordt gemeld, dan zullen wij er rekening mee houden. Het is ondanks dat er zorgvuldig gewerkt wordt altijd mogelijk dat er nog sporen aanwezig zijn.

Glutenvrije diëten

I.v.m. de kleine keuken bieden we voor onze gasten glutenvrije maaltijden van De Keuken van Maass. U heeft de keuze uit: Paneer tikka masala, Stamppot rode biet, Masala spinazie paneer, Indiase eiercurry, Kerala linzencurry, Japanse curry

Clicky