‘‘Kom actief zeilen in een ontspannen sfeer’’

Kies een compleet verzorgd en actief arrangement

Actief zeilen

Kom actief zeilen in een ontspannen sfeer. Schipper Leo van Lotringen is ervaren en zeilt graag sportief en relaxed. Hij is geboren in Eindhoven en woont in Monnickendam aan het Markermeer. Zeil actief mee en  beleef de Brabantse gastvrijheid!

Actief zeilen in een ontspannen sfeer

We zeilen actief en ontspannen met een schipper en een matroos. De bemanning zet zich volledig in om uw evenement te laten slagen. Schipper Leo zeilt graag actief en relaxed. Uw veiligheid staat altijd voorop. Met zijn matroos en zoon Jasper betrekt hij u zo veel als mogelijk bij alle activiteiten van het zeilen. Voor de lunches en barbecues is een gastvrouw aan boord.

Hoeveel gasten kunnen actief meezeilen?

Een deel van onze gasten doet mee met het zeilen. Om de zeilen te hijsen en te bedienen zijn minimaal vijf vrijwilliger nodig. Als meerdere gasten actief mee willen zeilen dan is dat zeker mogelijk. In een veilige omgeving krijgt u de kans deze mooie tjalk te zeilen.

Hoe zeilen we actief en veilig met onze gasten?

Als u aan boord komt wordt u uitgenodigd mee te helpen met het zeilen. Degene die meehelpen krijgen uitleg over wat ze kunnen doen en wanneer. Gevraagd wordt om de opdrachten van de schipper en de matroos uit te voeren. Er is weinig ruimte voor eigen initiatief. Belangrijkste is dat u heel goed naar de opdracht luistert en deze uitvoert zoals gevraagd. Het is niet toegestaan om op eigen initiatief knopen los te maken of op enige wijze de tuigage te bedienen. Tijdens de manoeuvres vragen we om rust aan dek zodat de bemanning kan communiceren indien nodig. Op deze manier kunnen wij in hele korte tijd uw groep op een leuke, actieve én veilige manier het schip laten zeilen. Tot ziens aan boord.

De bemanningsleden van de Carpe Diem:

Leo, Jasper v L, Yvonne, Leonard, Jan, Martin, Thijmen,  Sandra, Pauline

How did the phrase “Aye aye, captain” originate?

Aye, aye literally means yes, yes. It came from the British Royal navy hundreds of years ago. Is a phrase commonly heard in present-day naval language. The most common use of “Aye aye, captain” is as a naval response indicating that an order has been received, is understood, and will be carried out immediately. It differs from “yes”, which, in standard usage, could mean simple agreement without any intention to act. In naval custom, a reply of “yes sir” would indicate agreement to a statement that was not understood as an order or a requirement to do anything. The alternatives of “aye aye sir” and “yes sir” would allow any misunderstanding to be corrected at once. This might be a matter of life and death for a ship at sea. Basically, it means that the speaker understands and will obey a direct order.

  • Aye = Yes, that is correct.
  • Aye Aye = I understand, and will comply.
Clicky