‘‘Klasse Tjalken speciaal ingericht voor dagtochten’’

Klasse Tjalken
Brabantse gastvrijheid
Geweldige barbecues

Reserveren

Vul het onderstaande forumulier in en wij sturen u zo snel mogelijk een passende offerte toe!

  Contactgegevens

  Ligplaats Tjalkjacht Carpe Diem
  Jachthaven Waterland, Galgeriet 5d, 1141GA Monnickendam

  Geopend: Gehele jaar 7 dagen per week
  Wij zijn het gehele jaar zeven dagen per week geopend. Bezichtigingen van het schip zijn op afspraak. In de winterperiode (november – maart) is het schip beperkt beschikbaar voor reserveringen.

  Anno 1983
  K.v.K. Hoorn: 36033010 (sinds 1983)
  Btw nr.: NL036971467B01

  CARPE DIEM SAILING (est. 1983)

  Schipper – eigenaar:
  Leo van Lotringen
  Galgeriet 5d
  1141GA Monnickendam

  I www.1dagzeilen.nl
  E info@1dagzeilen.nl

  T 0299 – 652945
  M 06 – 51149773

  Route Monnickendam

  Vaste ligplaats van de Carpe Diem is: Jachthaven Waterland, Galgeriet 5a, 1141 GA Monnickendam. Monnickendam ligt op maar zeven kilometer van de A10; de ringweg om Amsterdam. Het schip ligt direct links bij in de ingang van de jachthaven.

  Met de auto: gratis en bewaakt parkeren

  Vaste ligplaats van de Carpe Diem is Jachthaven Waterland. Het terrein wordt door camera’s beveiligd. U kunt parkeren aan de kade voor het schip of voorbij de slagboom op het haventerrein. De bemanning zal voor u de slagboom openen bij aankomst. Uw kentekenplaat wordt gescand waardoor u op ieder moment kunt uitrijden.

  Met het Openbaar Vervoer

  Monnickendam is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Buslijn 315 naar Marken rijdt in 10 minuten naar Monnickendam vanaf metro Station Noord. U stapt uit bij de halte Swaensborch en loopt de laatste 200 meter naar het schip.
  Alternatief is Buslijn 314 of 316 vanaf Centraal Station. Deze lijnen stoppen op 500 meter van het schip.

  Thuishaven Monnickendam

  Route Muiderzand

  Route naar jachthaven Marina Muiderzand, Marinaweg 26, Almere. U en uw gasten parkeren gratis en bewaakt op het terrein van de jachthaven.

  Parkeer bewaakt op maar 50 meter van het schip

  Nadat u bent aangekomen bij Marina Muiderzand gaat u door de slagbomen en rijdt de weg af tot het einde. Daar parkeert u en loopt honderd meter naar rechts. Het schip ligt bij de uitgang van de jachthaven klaar voor vertrek.

  Met het Openbaar Vervoer

  Marina Muiderzand is bereikbaar met met Connexxion buslijn 4 of met een treintaxi vanuit Almere.

  Ligplaats bij het blauwe vlaggetje.

  Ligplaats Muiderzand

  Veelgestelde vragen

  Wat gebeurt er met storm?

  Bij het opsturen van de reserverings overeenkomst sturen we een annulerings- en stormverzekering mee. U kunt deze afsluiten bij Kuiper verzekeringen. Bij windkracht 7 beaufort of meer kan het zijn dat het schip niet uitvaart. De kans hierop is zeer klein in de periode mei tot en met september. De beslissing of het veilig is om uit te varen wordt door de schipper genomen.

  Kunnen we de zeildag verzetten met ’slecht’ weer?

  Helaas kunnen we onze zeildagen niet verzetten omdat ’slecht’ weer is voorspeld. Het weer risico wordt door u genomen bij het reserveren van het schip.

  Wat gebeurt er met ‘slecht’ weer?

  Verzekeren tegen ‘slecht’ weer of regen is in dit land helaas niet mogelijk. Veel voorkomend is dat er af en toe een bui is. Velen gaan dan naar naar binnen en komen na de bui weer naar buiten. Binnen in het schip is het altijd warm en droog.

  Wat gebeurt er met onweer?

  Bij onweer worden alle passagiers gevraagd naar binnen te gaan. Voor zover ons bekend is de laatste 40 jaar geen blikseminslag geweest in de mast van een charterschip in Nederland. Mocht de bliksem inslaan dan wordt de elektriciteit afgevoerd via de verstaging in het water. Alle passagiers komen met de schrik vrij. De schipper moet een nieuwe mast bestellen.

  Wat gebeurt er bij code oranje of rood van het KNMI?

  De schipper beslist of het schip veilig kan uitvaren in zijn vaargebied. De beslissing of kan worden uitgevaren wordt genomen ongeveer een uur voor het uitvaren. Weerberichten voor de komende uren zijn vele malen betrouwbaarder dan weerberichten voor over een, twee, drie of vier dagen. Op basis van een weerbericht voor over een of twee dagen kan geen zinnige beslissingen worden genomen over het wel of niet uitvaren van een schip.

  Wat zijn onze motto’s?

  • Er is geen slecht weer alleen slechte kleding
  • Ben dapper als u in Nederland zeilt

  ”Carpe diem quam minimum credula postero”
  “Pluk de dag, vertrouw zo weinig mogelijk op de volgende”

  Carpe Diem is een Latijns spreekwoord dat Pluk de dag betekent. Het is een metafoor om mensen aan te sporen van elke dag te genieten. De zin werd voor het eerst gebruikt door de Romeinse dichter Horatius. De hele versregel is “ Carpe diem quam minimum credula postero”, oftewel
 “Pluk de dag, vertrouw zo weinig mogelijk op de volgende.”

  Clicky